
Burkade insekter som hittats förevisas.
kl. 13.00 & kl 16.00
Exkursion med håvar, fällor och andra insamlingstekniker.
Vi studerar det nattliga liv av fjärilar och andra insekter som lockas till våra ljusanordningar och lockbeten. Kom och gå som du vill, vi håller på så länge det är roligt. Chans att pejla in fladdermöss också!
I det betade eklandskapet i detta reservat finns en fantastisk insektsrikedom. Under denna exkursion är det rödlistade insektsarter vi fokuserar på, däribland den mycket ovanliga lindfläcksbocken.
Föranmälan: pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se (max 30 deltagare)
VAR: Parkeringsplats i Rudalunds naturreservat.
På denna exkursion till Omberg tar Anders Göthberg med oss i jakten på dessa relativt okända vinteraktiva kryp. Exkursionen pågår mellan 9.30 – ca 16 – tiden. Ta med matsäck och varma kläder vid behov.
Samling: NaturCentrum kl 09.30. Även en samling vid Stocklycke parkering 10:30.
Anmälan senast den 17/2 till Kjell Antonsson, kjell.antonsson56@gmail.com
Efter sedvanligt årsmöte (till ca 18) och fika följer ett föredrag om hoppspindlar av Monika Sunhede och Gabriella Gelland.
De har nyligen gjort en fälthandbok om de svenska hoppspindlarna. Ikväll kommer de berätta om dessa otroligt charmiga spindlarnas liv.
Försäsongsträff 2: Ekologi och evolution hos trollsländor
Föredraget sker över Zoom och är gratis för medlemmar.
Denna kväll gästas vi av Frank Johansson, professor vid Institutionen för ekologi och genetik vid Uppsala universitet. Franks forskning fokuserar på biologisk mångfald, trollsländors anpassning till nya miljöer samt hur klimatförändringar påverkar dem. Temat för kvällens föreläsning är ekologi och evolution hos trollsländor. Tips: Läs mer om Frank i föreningens medlemsblad Mosaik nr 1 2022.
Länk till föreläsningen läggs upp i god tid innan mötet.
Sedvanligt årsmöte och därefter ett ännu ej bestämt föredrag.
Rebecca Petersen och Angelica Weisner berättar om sina studier som de gjorde som examensarbeten under sina biologistudier vid Linköpings Universitet, där de har jämfört skillnader kring olika insektgrupper, vedlevande skalbaggar, mossor och svampar i produktionsskogar och naturreservat av olika ålder i Östergötland.