Länsstyrelsen Östergötland ansvarar för att övervaka flera EU-skyddade artgrupper i landet. Kom och lyssna på när Nicklas Jansson, Olle Jonsson och Tommy Karlsson berättar om arterna som berörs och hur övervakningen bedrivs.
Det kommer handla om trollsländor, vattenlevande skalbaggar, blodigel, vedlevande skalbaggar, skinnabaggar, klokrypare och grynsnäckor.
Kjell Antonsson, länsstyrelsen i Östergötland. “Sveriges största evertebratinventering på en plats under ett år” – om en storskalig inventering av insekter och andra småkryp på Omberg.
Tid ocvh Plats: Klockan 19.00 i Vivi Täckholmsalen på Stockholms universitet.
Observera lokalen – då Naturhistoriska är avstängd pga takrenovering.
Kontakt: Rasmus Hovmöller
Telefon: 073 895 6419
e-post: info@ento.se
28/9—1/10 Workshop om svampar och insekter i Ore.
Boende på Ejhedens Ekopark i stuga eller tält. Anmälan genom mykologiska föreningen eller till Lasse Wikars, lars.wikars@gmail.com.
Baggträff – tema barkborrar och andra vivlar
Vi grottar ner oss i vivelträsket – med fokus på barkborrar. Åke Lindelöw guidar oss med van hand i borrarnas underbara värld.
Givetvis fikar vi också!
Plats och tid: Inst f ekologi, Ultuna (Uppsala), kl 18-21
Kontaktperson: Åke Lindelöw (070-6433317)
Personliga berättelser från två fjärilsfotografers (Mikael Ramnerö och Göran Hellman) liv, platser, fjärilar och händelser.
Kom ihåg att anmäla dig senast 9/10 till goranhellman@yahoo.se
Parasitsteklar är en svårbemästrad grupp beroende på bristen på lättillgänglig bestämningslitteratur och det finns endast ett fåtal personer i Sverige som gett sig i kast med insektsgruppen.
Niklas Johansson, Habo ger oss denna kväll en överblick över åtminstone delar av denna artrika grupp.
Inneträff i Gnesta i Studiefrämjandets lokal i gamla Lokstallet. Medlemmarnas bilder, föredrag mingel. Ett tillfälle att visa egna vackra/roliga bilder av insekter. Ta med bilderna på ”sticka” inte fotoalbum eller diabilder det är en svunnen tid.
Vi fixar fika som vi njuter av under tiden
VÄLKOMNA!